Nå får Tesla Model 3 lavere rekkevidde – og Ryzen-prosessor

tesla-model-3

Frem til i dag har Tesla brukt Intel Atom A3950-brikker i sine Model 3 og Model Y, men det er i ferd med å endre seg. Kunder i Australia har de siste dagene delt en oppdatering de har fått av Tesla, der selskapet forteller at de må akseptere en vilkårsendring for å gå videre med å motta bilen de har bestilt.

Reduserer rekkevidden

Endringen er tilknyttet maskinvaren der bilene fremover blir utstyrt med AMD Ryzen-brikke fremfor Intel Atom. Konsekvensen av dette er at den nye maskinvaren krever mer strøm, slik at rekkevidden blir 22 kilometer kortere enn det som opprinnelig ble kommunisert.

I meldingen skriver Tesla at de har oppdaert Model 3-kjøretøy til å optimalisere opplevelsen med berøringsskjermen takket være ny databrikke i bilen. De fortsetter med at brikkeendringen krever mer strøm, noe som resulterer i at rekkevidden utgjør 602 kilometer (WLTP) fra det som tidligere var 624.

Gjelder ikke alle regioner

Oppgraderingen til en Ryzen-brikke fra AMD er ikke småtteri. Det var i januar i fjor at AMD annonserte nye APU-brikker som var spesielt laget for Tesla sine elbiler, den tid ble det sagt at brikken var utstyrt med RDNA 2-basert GPU som i teatorien sk teatorien gaming

Teslascope skriver at Tesla ikke har presentert denne bestillingsoppdateringen i alle regioner, argumentert i variasjoner i forbrukerkjøpslovene i ulike land.

På Tesla sin norske nettside finner man nå at bilene er konfigurert med ny rekkevidde som samsvarer med endringen beskrevet over. Rekkevidden på Model 3 i Long Range med 18-tommers hjul er ned 1.7 prosent fra 637 kilometer til 626 kilometer, mens Performance-varianten får 3,5 prosent mindre rekkevidde, målt fra 567 kilometer til 547 kilometer.

See also  Become dependent on high electricity prices – E24

Hanisi Anenih

Hanisi Anenih

"Web specialist. Lifelong zombie maven. Coffee ninja. Hipster-friendly analyst."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *