Russland fordømmer Bidens Ukraina-uttalelser – VG

Russia condemns Biden's Ukrainian statements - VG
STÅR KLARE: Russiske stridsvogner og artilleri står klare i Yelnya, nær grensen mot Ukraina.

Russiske styrker sendes i stort antall til Hviterussland, de flyttes mot den ukrainske grensen. Samtidig mener Putin-regimet at det er USA som driver med krigshissing.

publisher:

Den russiske regjeringen reagerer kraftig på uttalelsene som USAs president Joe Biden kom med angående Ukraina-konflikten onsdag kveld.

Biden truet da Russland med store konsekvenser, deriblant kraftige sanksjoner, om de invaderte Ukraina.

Biden sa også at de menneskelige og militære konsekvensene av en russisk invasjon ville bli høye for Russland, til tross for at han innrømmet at Russland til slutt ville komme seirende ut rent avs enjon slik.

Kreml-talsperson Dmitry Peskov sier torsdag at disse truslene ikke hjelper med å redusere den økende spenningen rundt konflikten om Ukraina, og at Bidens kommentarer til og med destabiliserer den økende spenningen, Reuters.

Mens nyhetsbyrået AFP skriver på Twitter at Russland fordømmer Bidens “destabiliserende” kommentarer om Ukraina.

VG-spesial om mulig krigsforløp: – Ser ut som en scene fra første verdenskrig

KRIMHALVØYA: Russiske armerte kjøretøy avbildet på en av motorveiene på Krim-halvøya, som Russland annekterte i 2014.

Dette skjer nå

– Hvis Russland faktisk gjør hva de kan med troppene de har på grensen, kommer det til å bli en katastrofe for Russland, advarte Biden i sin tale natt til torsdag.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sier at også EU er klare med “massive” økonomiske og finansielle sanksjoner.

– Vi godtar ikke Russlands forsøk på å splitte Europa inn i ulike sfærer. Kommer det angrep, er vi forberedt, sier hun under åpningen av World Economic Forum, torsdag morgen.

See also  News Alert, USA | Julian Sands confirmed his death - remains were found in the mountain

Samtidig skjer dette inn mot helgen

  • Utenriksministrene fra USA, Frankrike, Tyskland og Storbritannia møtes i Berlin for å diskutere faren for en russisk invasjon av Ukraina
  • Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøker nabolandet Polen, der han skal være fram til fredag.
  • Fredag ​​vil også den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov og hans amerikanske motpart Antony Blinken møtes i Genève for samtaler.
DIPLOMATISK FORSØK: USAs utenriksminister Antony Blinken sammen med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, her under møtet mellom dem i Stockholm i desember.

Den nye runden med toppmøter mellom USA og Russland bekreftes av talsperson for det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova, melder det russiske, statlige nyhetsbyrået Tass torsdag formiddag.

Møtet var allerede varslet fra amerikansk side.

Ifølge talspersonen vil de to diskutere de to kravene Russland har stilt USA – en traktat mellom Russland og USA med sikkerhetsgarantier og tiltak for å “sikre sikkerheten til Russland og Nato-medlemmer”.

Russland krever forsikring om at Ukraina ikke innlemmes i forsvarsalliansen Nato.

Torsdag sa USAs president Joe Biden at det finnes «rom» for å diskutere det første kravet, men at Nato-kravet ikke er mulig å diskutere med Russland.

Han sa samtidig at han trodde Russland til slutt kom til å invadere Ukraina, men advarte også om konsekvensene om det faktisk skjer.

Bakrunn: Krisen ved Ukraina-grensen: Dette vil Putin oppnå

HVITERUSSLAND: Russiske armerte kjøretøy lastes av et godstog etter å ha ankommet Hviterussland for en militærøvelse.

Sender styrker til Hviterussland

Russiske styrker har de siste dagene ankommet Hviterussland for å delta i en stor øvelse. Også kampfly og luftforsvarsenheter skal delta i øvelsen, opplyste Russlands viseforsvarsminister Aleksandr Fomin tidligere i uken.

See also  How to take care of your pet

Soldatene hentes fra baseer øst i Russland, og sammen med hviterussiske styrker skal de øve på å svare på “ytre trusler”. Øvelsen skal foregå fra 10.–20. februar, melder NTB.

Det er ikke kjent hvor mange russiske soldater som er sendt til landet. Fomin sier det er behov for å samle landets militære kapasitet i vest.

Har du ikke fått med deg bakteppet? Les disse to sakene:

Russland med nye krav til Nato: Slik vil Putin endre Europa

Opplysninger til VG: Slik vil Nato svare Russland

ØVELSE: En russisk stridsvogn fotografert under en øvelse ved Kadamovskij-basen i Rostov-regionen sør i Russland.

– Det kan oppstå en situasjon som gjør at de regionale styrkene ikke er tilstrekkelige til å sørge for sikkerheten for Russland, og vi må være forberedt på å styrke den, søetsrå Fomin, if by AP.

– Vi har kommet til enighet med Hviterussland om at det er nødvendig å involvere hele det militære potensialet til felles forsvar, fortsatte han.

Øvelsen vil bli holdt vest i landet, nært grensen til Ukraina og Nato-medlemmene Polen og Litauen.

Trenger du en forklaring – her er bakgrunnen for konflikten:

Angriper nervene

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj toner ned risikoen for en russisk invasjon av landet, trass i at Russland har mønstret store styrker langs grensa.

– Farene har ikke bare vært der i en dag, og de har ikke blitt større. Det eneste som har vokst, er oppstyret rundt dem, sa han i en video til folket onsdag.

Det er ikke landet vårt som aktivt er under angrep, men nervene deres, slik at dere føler konstant panikk, la han til.

See also  He will dominate against Mourinho and Roma

Samtidig ser ikke Russlands trusler ut til å avskrekke Nato, tvert imot fortsetter vestlige land å bygge opp sin tilstedeværelse i land som grenser mot Russland og Ukraina:

  • USA har godkjent forespørsler fra baltiske land om å sende amerikanske våpen til Ukraina, sier talspersoner for USAs utenriksdepartement.
  • Frankrikes president Emmanuel Macron sa onsdag at Frankrike står klar til å utplassere styrker i de østlige Nato-landene, særlig Romania.

Saken oppdateres

Dalila Awolowo

Dalila Awolowo

"Explorer. Unapologetic entrepreneur. Alcohol fanatic. Certified writer. Wannabe tv evangelist. Twitter fanatic. Student. Web scholar. Travel buff."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *