Nå får Tesla Model 3 lavere rekkevidde – og Ryzen-prosessor

tesla-model-3

Frem til i dag har Tesla brukt Intel Atom A3950-brikker i sine Model 3 og Model Y, men det er i ferd med å endre seg. Kunder i Australia har de siste dagene delt en oppdatering de har fått av Tesla, der selskapet forteller at de må akseptere en vilkårsendring for å gå videre med å motta bilen de har bestilt.

Reduserer rekkevidden

Endringen er tilknyttet maskinvaren der bilene fremover blir utstyrt med AMD Ryzen-brikke fremfor Intel Atom. Konsekvensen av dette er at den nye maskinvaren krever mer strøm, slik at rekkevidden blir 22 kilometer kortere enn det som opprinnelig ble kommunisert.

I meldingen skriver Tesla at de har oppdaert Model 3-kjøretøy til å optimalisere opplevelsen med berøringsskjermen takket være ny databrikke i bilen. De fortsetter med at brikkeendringen krever mer strøm, noe som resulterer i at rekkevidden utgjør 602 kilometer (WLTP) fra det som tidligere var 624.

Gjelder ikke alle regioner

Oppgraderingen til en Ryzen-brikke fra AMD er ikke småtteri. Det var i januar i fjor at AMD annonserte nye APU-brikker som var spesielt laget for Tesla sine elbiler, den tid ble det sagt at brikken var utstyrt med RDNA 2-basert GPU som i teatorien sk teatorien gaming

Teslascope skriver at Tesla ikke har presentert denne bestillingsoppdateringen i alle regioner, argumentert i variasjoner i forbrukerkjøpslovene i ulike land.

På Tesla sin norske nettside finner man nå at bilene er konfigurert med ny rekkevidde som samsvarer med endringen beskrevet over. Rekkevidden på Model 3 i Long Range med 18-tommers hjul er ned 1.7 prosent fra 637 kilometer til 626 kilometer, mens Performance-varianten får 3,5 prosent mindre rekkevidde, målt fra 567 kilometer til 547 kilometer.

See also  Urgent warning to all Google Chrome users

Hanisi Anenih

Hanisi Anenih

"Web specialist. Lifelong zombie maven. Coffee ninja. Hipster-friendly analyst."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *